Hos Laara Swim tager vi ansvaret for vores miljø alvorligt, derfor anvender vi udelukkende italiensk Econyl til udvikling af vores badetøj og søger hele tiden ny og mere innovative måde at arbejde mere bæredygtige processer og løsninger.

Vi er nødt til at forstå alvorlighede!

Hvert år dumpes 640.000 tons fiskenet og redskaber i havene, svarende til vægten af ​​6.100 blåhvaler. Ved at bruge Econyl som er udviklet af genanvendt fiskenet, er vi med at at gøre en lille forskel for havet og for den tusindvis af hvaler og fisk som fanges i ghostnets.

FOR HVER 10,000 TONS ECONYL® RAW MATERIALE, KAN VI:

Ud over at være en løsning på plast forureningen er genanvendt ECONYL® også bedre, når det kommer til klimaændringer.
Det reducerer effekten nylon produktion har på af den globale opvarmning med op til 80% sammenlignet med nylon produceret fra olie.

'Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear' er et initiativ oprettet med det formål at fjerne affald, især fiskenet, fra havene med for at skabe sundere have og genbruge havaffald til tekstilprodukter. De genvundne fiskenet omdannes og regenereres sammen med andet nylonaffald af Aquafil til ECONYL®-garn, et råmateriale af høj kvalitet, der bruges til at skabe nye produkter. Initiativet fungere i Europa med fokus på Nordsøen, Adriaterhavet og Middelhavet, alle regioner, der er vigtige for biodiversitet og turisme, og som også er anvendt kraftigt til fiskeri.


De kasserede, tabte eller forladte fiskenet kaldes ofte ”spørgelsesnets”, da de fortsætter med at fange fisk og andre havdyr uden menneskelig involvering. Millioner af havdyr, herunder hajer, delfiner, sæler og skildpadder lider og dør på grund af sammenfiltring i disse net. Fiskeredskaber kan blive forladt, tabt eller på anden måde kasseret i en del af verden og ender i en anden. Oceanstrømme og vinde kan bære spøgelsesfiskeredskaber tusinder af kilometer. Selv fjerntliggende antarktiske levesteder er ikke fri for denne forurening - All have på Jorden er berørt.

Healthy Seas demonstrere på europæisk niveau hvad cirkulær økonomi og bæredygtighed betyder, og understreger hermed, at affald er for værdifuldt til at blive spildt. Styrken ved Healthy Seas ligger i dets partnerskab med virksomheder og ngo'er, der arbejder mod det samme mål: en bedre planet og sundere have, baseret på learning by doing og åbenhed overfor nye ideer, løsninger og partnere.